.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

LAATSTE NIEUWS VAN DE WIJNGAARD

Hieronder houden wij u in chronologische volgorde op hoogte van allerlei werkzaamheden en gebeurtenissen in de wijngaard.

18 Oktober 2013
Het is zo ver! De druiven zijn klaar om geplukt te worden. TV Maastricht heeft er een reportage over gemaakt.Augustus 2013
Wij naderen natuurlijk de verdere ontwikkeling van de druiven en binnenkort worden de netten gehangen, want ook ... de vogels vinden die lekker.

Picture-Taker-k5dQih Picture-Taker-DWH6f5

Juni/Juli 2013
De onderstaande foto’s geven een perfect beeld van de ‚metamorfose’ van de wijngaard en u ziet hoe snel het allemaal kan gaan. Als je die foto vergelijkt met een paar maanden geleden dat is dit nu een ‚groen’ beeld en op de 2e foto ... de eerste goed waar te nemen ontwikkeling van de druiven.

Picture-Taker-RaUUA0 Picture-Taker-bNVxuK

April/Mei 2013
Er is deze maanden veel gebeurd. Zo zijn er allereerst nieuwe terrassen gemaakt, zodat er meer wijnstokken gepland konden worden. Inmiddels is de wijngaard dus uitgebreid met 100 extra wijnstokken, die over 3 jaar de eerste druiven zullen dragen. De bestaande stokken zijn prima in bloei gekomen en vooral de laatste week is het hard gegaan. Je ziet het groeien! De eerste rondleidingen in de wijngaard zijn weer achter de rug en de onderstaande foto’s geven een beeld daarvan.

Picture-Taker-EbJ90g Picture-Taker-SdcCLu

Februari/Maart 2013
Door de aanhoudende winterse omstandigheden was het moeilijk werken in de wijngaard. Maar de laatste weken is er toch heel veel gebeurd. De hele wijngaard is opgeschoond en de nieuwe palen (om de wijnstokken te ondersteunen en de netten op te kunnen hangen) liggen klaar en worden deze week geplaatst. Ook het grotje is helemaal opgeruimd en de bankjes voor de ontvangst van de gasten kunnen geplaatst worden. Rian Pulles, die het grotje helemaal opruimde, ontdekte nog oude opschriften uit 1881 en de naam van Dora Regout (een van de telgen van het bekende Maastrichtse geslacht) die hier dus ook geweest is. In de laatste week van maart worden ook nieuwe wijnstokken aangeplant ter vervanging en uitbreiding van de huidige stokken. er is nu gekozen voor Auxerois en in de toekomst zullen alle stokken die aan vervanging toe zijn ook door dit ras vervangen worden.

Picture-Taker-qKWwTC Picture-Taker-BasLPN
Het grotje, helemaal klaar om ingericht te worden voor ontvangsten en wijnproeverijen.

Picture-Taker-LqvDBc Picture-Taker-ZnHTcL
Hier ziet u het oude opschrift anno 1881 en op de rechterfoto het pad naar het grotje en de palen die komende week geplaatst worden.

Januari 2013
In de eerste weken van januari kon er niet veel gedaan worden; een flinke laag sneeuw bedekte de wijngaard. Zodat de werkzaamheden wel uitgesteld moesten worden tot februari. Maar dan moet er ook flink gewerkt worden.


Hier moeten dan straks de druiven groeien; medio januari 2012 ... volop sneeuw op Slavante.

December 2012
Na de overname van de wijngaard in november 2012 is er al veel werk verzet. Allereerst is er veel achterstallige onderhoud uitgevoerd en is het overtollige materiaal afgevoerd. Het mergelgrotje is opgeruimd en is inmiddels voorzien van een mooie tegelvloer. Het pad door de wijngaard wordt opnieuw aangelegd en de jeu de boulesbaan is bijna klaar. De verzamelruimte voor de rondleidingen is verhard en van een laagje grind voorzien.Picture-Taker-BsWPNy
Een nieuw breder pad (gemakkelijker voor de rondleidingen), impressie van het grotje nog voor de inrichting als ontvangstruimte en de eerste contouren van de jeu de boulesbaan.

.
.
.
.
.